llum elements eugenia balcells

Exposició: La llum dels elements

Nota

Dates: del 16 de gener al 31 de març de 2024
Lloc: Sala Lluís Millet
Accés: amb entrada de concert (vegeu programació) o de visita guiada (de 9 a 16 h)

Detalls

Eugènia Balcells proposa una instal·lació original per a la Sala Millet del Palau de la Música: La llum dels elements

El projecte La llum dels elements consta de:
-Mural Homenatge als elements
-Instal·lació audiovisual Frequències

La instal·lació audiovisual per a la Sala Millet parla de la creació com una dansa energètica que es manifesta a través de llums i colors, tal com succeeix a la vidriera i a la balustrada de les columnes.

La llum dels elements a la Sala Millet, a causa de les condicions específiques de la sala i de la llum natural que entra al llarg del dia a través de la seva vidriera, tindrà dos temps: el dia i la nit. Durant el dia, es podrà contemplar el mural Homenatge als elements.

Durant la nit, es projectarà l'obra Frequències, en què els espectres lluminosos dels elements es entrellacen a les parets de la sala i al terra, creant un teixit de llum que permetrà a les persones submergir-se en aquesta dansa de llums i ser part de l'obra.

A Homenatge als elements s'han reunit els dos ídols de la física i de la química en una única imatge per primera vegada: els espectres d'emissió dels elements i la taula periòdica. Homenatge als elements reconeix el caràcter simbòlic de la Taula Periòdica afegint la signatura de llum de cada element a la seva descripció química. D'aquesta manera, afirma que la llum és la veu de la matèria. Homenatge als elements celebra simultàniament el poder intrínsec de la llum i el tresor inestimable del coneixement humà. Cap altra imatge té el caràcter simbòlic de la unitat en la diversitat que està continguda en aquest mural.

El mural Homenatge als elements ofereix als espectadors una experiència estètica que els aproxima a la comprensió actual de la realitat, seguint una tradició ben establerta en la Història de l'Art, com per exemple ho van fer les catedrals al difondre amb els seus pòrtics escultòrics i les seves pintures el coneixement disponible en la seva època.

La videoinstal·lació Frequències és una projecció contínua immersiva en la qual les empremtes lluminoses que emet cadascun dels elements es combinen unes amb altres, configFrequències ens permet experimentar de primera mà la vibració atòmica de la matèria. Ens porta a l'interior d'una poesia escrita en l'alfabet fonamental. Ens deixa tocar les línies espectrals i caminar entre elles, observant les particions entre elles i detectar així els més subtils estats quàntics.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 16 Gener 2024
    Dimarts
    Sala Lluís Millet

Informació de l'obra

Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

Exposició: La llum dels elements